April 23, 2010

GOOD LUCK!!!!!



sbnrnyer mlm td nak buat N3 khas utk......


sbb adikku ini tgh b'hempas pulas m'baca segala buku & nota for her final exam...(course DIA part 5...) smlm dia mengadu..rasa down sbb x habis jawab utk subject LAW....ada 2 soklan t'tinggal....so, aku cuba lah naikkan semangat dia semula...sbb benda dah lepas...jgn di fikirkan sgt..ada byk lg paper m'nanti spls ni..so, make sure jgn buat silap lagi....klu asyik mikirkan kesilapan tu jer nnti effect pd paper yg lain.....

so,masa aku buat n3 ni rasanyer aku nak share good luck ni utk semua sahabat2 blogger yg sudi jd follwer or x sudi....(uihhh..sedih jer ayat....) ps sesiapa lah juga yg tgh demam exam nie....

as yg aku tahu skrg ni semua student2 kat IPTA tgh demam final exam...aku dapat rasakan betapa serabutnyer kepala nak m'hafal semua nota2....rasa mcm nak t'muntah ijo pun yer...selagi x habis paper selagi tu kepala ni m'bahang jer rasanyer....rasa x cukup jer apa yg dah di baca tu....

ingat lagi masa kat uitm segamat dulu...time2 nak final ni la mcm2 'hantu' keluar b'siar2...macam2 citer smpi ke telinga...mmg blh m'bantutkan hajat nak stay-up smpi lewat pagi tp...klu x blajo apa nak jawab kan....tegar kan hati jer la....

time ni la "neslo kaww!!" mmg laku...tul x mamanajla...ekekeke...kami la antara pelanggan tetap masa tue....(my sweet memory.....) sblm benteng kat sblh dining tu tutup kedei...b'duyun2 datang pi beli...tp benornyer klu dah ngantuk...m'buta jg....hehehehe,masa ni la juga...biskut lemak cap ping pong tu laku benorrrr..apa x nyer...bila dah study mlm smpi ke dinihari perut pun mula menyiarkan lagu keroncong...huhuhu.....

so,to my beloved sister n all my friends....good luck to you......

jawab lah dgn.....

tenang.....

jgn jadi mcm ni pulak...study smart yerrrr....jgn la study hard sgt...b'jaga smpi pg sudahnyer kat dewan ngantukkkk.....

dan yang paling penting....WAJIB dilakukan adalah.....


solat....

dan berdoa...moga apa yg di usahakan akan m'hasilkan sesuatu yg menggembirakan diri kita & org2 yg tersayang......bila kita dah usaha & berdoa...sudah semestinyer kita kene redha dgn apa kg keputusannyer kerana Dia lbh mengetahui apa yg terbaik untuk hambaNya.....amin.

"some luck lies in not getting what you thought you wanted but getting you have,which once you have got it you may be smart enough to see is what you would have wanted had you known...."

ALL THE BEST!!!!! MAY U COME OUT WITH FLYING COLORS......





3 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

Eekekekek sedapppp neslo kaww...
hah paper Law ooo tidakkkkk aku igt lagi aku antara org terawal kuo ms paper Law kesudahannya repeat.

mamalieyna said... Reply To This Comment

cunnya adik..cam model je..hikhik..good luck ye! dgr nasihat kakakmu itu..! ^_^

same like my sister, tgh berhempas pulas tuk final exam, pasni dh nk praktikal pulak! All the best tuk diorang sume! ^_^

sekali menggamit memori pulak ye..:)

farah said... Reply To This Comment

wish gud luck tu adik akak ye...