April 30, 2010

Aktiviti bersama keluarga......

adoyai...semalam seharian aku x sempat nak post apa2 N3 kat cni...sbb en.suami dah 'chop' laptop ni dari pagi sampai la ke petang....dok manage 'farmville' kat fb....

so,aku pun settle kan lah kerja2 as surirumah tangga mcm biasa...vacuum umah..mop lantai..buat b/fast...sambil basuh baju...masak t/hari sambil t'kejar2 menjemur kain di ampaian....lap segala mcm habuk yg melekat kat kabinet TV..ya! ampunnn..blh buat aku bersin 100x..!! tebalnyer kalah benda ni...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

~ lapor ke tgk burger nih...hehehe.....sajer jer nak letak...-iklan~
cuaca smlm panas sgt...sampai kan pokok2 kat mini kebun tu layu t'lentok2..dah macam ayam patah leher...masa en.suami siram pokok tu..ada 2 org dak kenit yg nak tumpang semangkuk.......nak mandi air hujan katanyer....jom kita layan gambo2 dak kenit2 yg gebusss ni ea....

yeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....air pancut... (kata damya......bukan aku yg kata ea....) ~ alahai..lap kaki buruk tue pun t'masuk pulak dalam ini drama...

seronoknyer klu aku dapat join sekali ekkk...huhuhu...mau byk lak mata b'sidai kat tepi pagor nun......ekekeke...

baba dah lenguh tangan...hehe..melayan ragam anak2....yg x mo b'henti main hujan

alamak!!!! hujan dah jadi ribut la.....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................!!!!!

haaaa...dah puas mandi manda dgn hujan 'pelesu' tue,kita org bersiap lak ni pi Tesco...dah lama x pi tesco...dulu masa dok kat melaka..seminggu 2-3 kali pi....


~ Mydin MITC - selalu belanja dapur kat sini....~

~ Tesco Malim - kat sini pun...tp klu ada offer....~

~ Giant Bachang - kadang2 pi sini juga...sbb dekat dgn umah.....~

~ Mahkota Parade - klu nak raya suka shopping kat sini....t'utamanyer nak cari kasut N baju anak2 ~

~ Jaya Jusco - shopping baju harian anak2....sbb saiz baju damya banyak kat Butik Ti:zed...tgk ajer lah saiz badannyer yg sgt comel itu.....~

tapi sekarang dah pindah kat saujana...dah jarang pi tesco...giant..mydin x penah pegi pun lagi...pi tesco tebrau pun ini lah kali ke-2...itu pun sbb aku nak cari puff pastry ready made...CMG kata ada jual kat tesco....puas lah aku pusing2 kat department 'bread n pastry' lbh 3x rasanyer...sampaikan damya dah mula meragam...nak wiwi..(gula2)..aku tgk muka en.suami dah lain macam...malas dah nak pusing2 lagi terus pi caunter.....


~ baru sampai......~

lps kuar dr Tesco...kita org pi Smart jap...sbb nak beli brg2 basah sikit n teman adik ipor belanja utk dia buat laksa penang.....

~ sessi makan durian bersama pak ngah.... - abaikan yer gambo 2 org model seksi tue...~

malam tu juga (w'pun jam dah menunjukkan pukul 12 malam...) aku sempat lagi buat benda nih...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

~ oreo cheese cake...(cheese tu dah t'lbh bakor...harap maklum...ekekekeke...w'pun rupamu x cantik...tp rasanya ttp matapppp...buktinyer???? ini jer yg tinggl yg lain adik ipor dah tapau bawa balik gelang patah...damya & fiqa dah ngapppp 1/4 drpdnyer......aku??? dapat la makan sikit..sbb aku suka buat...tp makan x byk.....(blh gitu...?) ~

p/s : itu lah aktiviti semalam.....sungguh panjang.....nak siapkan N3 ni pun dekat 1 jam....teruk kan....?? x caya...? btllll...sebab byk sgt iklan dr damya n fiqa..haihhh...camana la aku nak buat N3 byk2 yer klu cenggini..?? (alasannnnnnn.....)


6 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alaaaalalala...makan durian pun naked..kalau mak ngan pak nya makan macam tu gak..mau kena gam blog ni hehhehe..macam sedap sangat je tgk kek akak buat tu..ish ish..nak!!!!!!

Lelord said... Reply To This Comment

sila dtg ke taman saujana

AMIRA IS MIRA said... Reply To This Comment

mammamia..nak resepi oreo cheese cake leh??

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja.. klu dtg jb nnti b'tau la...blh akak buatkan seloyang....:)

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord... Ya!! Betul.....

Mamamya said... Reply To This Comment

mira... hehehe..cake tu sbnrnyer 1st time akak buat...tu pun mcm t'hangus cheesenyer...nnti akak buat n3 baru utk resepi cheese cake ni yer...